Informatie houtbouw/logbouw

Wat kan Rohome-loghouses voor u betekenen?

Het feit dat u Rohome-loghouses gevonden heeft kan betekenen dat u op zoek bent naar een bijzonder loghouse, houten chalet of blokhut in de vorm van houtstapelbouw of in de vorm van houtskeletbouw. In dat geval raden wij u aan de inhoud van deze website eens rustig door te lezen.

Qua bouwstijl kunnen wij u een aantal varianten aanbieden van houtbouw welke onderverdeeld zijn in de volgende categorieën.

Rohome-loghouses – Houtstapelbouw
• Houtstapelbouw – het met de vakkundige hand bewerkte rondstammen. Dit geeft aan uw loghouse een robuuste en natuurlijke uitstraling
• Houtstapelbouw - machinaal bewerkte rondstammen (eventueel gelamineerd). Dit geeft aan uw loghouse een strakker uiterlijk en de wanden zijn in dit geval ook netjes recht.

Rohome-loghouses – Houtskeletbouw
• Houtskeletbouw - Voor toepassing van houten huizen is dit een ideale oplossing vanwege de mogelijkheid van goede isolatie tussen het skelet in. De buiten-zichtzijde en de binnen-zichtzijde kunnen zowel vlak als gebogen worden uitgevoerd. In geval van gebogen vlakken spreken we ook wel schijnlogs of logsiding. Met deze bouwwijze is een hoge RC-waarde te behalen vanwege het isolatiemateriaal dat aangebracht wordt tussen het skelet.
• Houtskeletbouw - Dit zijn machinaal bewerkte , veelal rechte, balken (eventueel gelamineerd) met enkele of dubbele messing/groef die tegen een houten skelet aan worden gebouwd.

Loghouse - Mocht u zelf al een idee/voorbeeld hebben van bijvoorbeeld een loghouse, houten chalet of blokhut dan kunnen wij voor u ook het project uitwerken in een 3D-programma. Uw toekomstige loghouse, houten chalet of blokhut kunt u dan van alle kanten bekijken. Ook kunnen wij constructietechnische berekeningen uitvoeren om te kijken of uw idee haalbaar is en waar nodig constructief wat aanpassen zodat het alsnog uitgevoerd kan worden. Met houtbouw heeft u zeer veel mogelijkheden
Loghouse – Door onze jarenlange ervaring in Finland binnen ons bedrijf staan wij garant voor een goede kwaliteit, vakmanschap en service. Wij werken met ons hart aan uw product. Deze passie ziet u terug in de kwaliteit.
Loghouse- Wij hebben dan ook direct contact met de fabriek. Daarbij bieden wij u de mogelijkheid om een eventueel project live te volgen via de webcam. U kunt dan stap voor stap de opbouw van uw loghouse volgen.
Loghouse - Bent u op zoek naar een natuurlijk materiaal dat zowel milieuvriendelijk als bestendig is? Dan is hout de ideale oplossing voor u! Hoewel de meeste woningen zijn gebouwd uit bakstenen is het nog niet zo heel lang geleden dat hout het belangrijkste bouwmateriaal was. Nog steeds twijfels? Bekijk dan eens deze lijst met onderstaande argumenten...

Een aantal harde feiten voor houten woningen / loghouses
--> Een loghouse is een niet te evenaren aspect
--> Een loghouse is stevig en duurzaam
--> Een loghouse is qua bouwstijl een snelle uitvoering
--> Een loghouse is heeft uitzonderlijke thermische parameters
--> Een loghouse heeft een laag energieverbruik
--> Een loghouse is geluidsdempend
--> Een loghouse is aardschokbestendig
--> Een loghouse is natuurlijk en milieuvriendelijk
--> Een loghouse is comfortabel
--> Een loghouse absorbeert luchtvochtigheid

Leest u daarom op uw gemak de andere onderwerpen eens door. Misschien worden er wel vragen beantwoord of vooroordelen weggenomen. Het kan ook zijn dat het vragen oproept. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij doen dan ons best om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.